Telemark

Klatrefører for Telemark

Ny klatrefører for Telemark

Ole Karsten Birkeland og Tom Atle Bordevik gir i disse dager ut en ny klatrefører for Telemark. Boken dekker klatrefelt fra Rjukan i nord til Porsgrunn/Skien området i sør, og inneholder veibeskrivelse og fører til 22 klatrefelt, og 5 buldreområder.

Last ned et testkapittel HER

Omtale av føreren på UKClimbing finnes HER
Entusiastisk beskrivelse av fører og Telemark på tysk finnes HER!

Telemark er et lite Norge i miniatyr, og byr på rike klatremuligheter med stor variasjon. Føreren er ikke en komplett fører, men snarere et utvalg klatrefelt som forfatterne har vurdert som de mest interessante. Hoveddelen av klatringen som er beskrevet i boken kretser rundt Bø og Grenlandsområdet. Her finner vi et rikt utvalg klatrefelt av høy kvalitet, og små men dedikerte klatremiljøer som har utviklet et stort mangfold av klatremuligheter. Klatringen i Bø har tidligere vært godt dokumentert, men mer ukjent er kanskje klatringen i Grenlandsområdet. Her finnes det rett og slett et massivt utvalg av prima klippeklatring med stor variasjon i type klatring. Alt fra klassiske 80-talls crag, til moderne og brutale sportsfelt. Klatringen i området foregår på ulike fjelltyper, og derfor byr de forskjellige Elin Tyssedalstveit på klippene på stor variasjon. Det er derfor lett å finne noe man liker når variasjonen er så stor.

Boken kommer i A5 format, med folie på omslaget slik at den skal tåle mer bruk. I tillegg er den sydd med tråd i ryggen sånn at den overlever livet i topplokket på klatresekken. Boken er på 228 sider og topoene består i hovedsak av bilder med linjene inntegnet. Der det ikke har vært mulig å fotografere klippen er det tegnet topo. Forfatterne har fått låne de velkjente Rockfax symbolene, slik at boken gir mye informasjon, og er enkel å bruke.

Her er en oversikt over forhandlere av boken:
Nettforhandlere:

Sportsnett
VPG
Klatresiden
Bratt
Eksponert
Klatresiden

Forretninger:
Anton Sport (Bogstadveien, Oslo)
Oslo sportslager
Klatreverket
Skøyen klatresenter
Ute (Bergen)
Turiskontoret i Bø
Telemark Turistforening i skien
Brukås Sport (Bø)
Akademika Bø
Glekse Bø
Notabene Bø
Apeberget Stavanger

Nisser camping

G-sport (Bø)
Jakt og Fjellsport (Skien)
Skandinavisk høyfjellsutstyr Hemsedal

Disse områdene er inkludert i føreren:

Våer (Rjukan)
Bolkesjø
Tveiten
Gygrestolen
Uvdal
Choppingsenteret
Pornocragget
17. mai cragget
Espedalen
Skoe
Erikstein
Carlsberg
Flåveggen
Hemmelighetsveggen
Løveid
Ramberget

Avfallsveggen
Trettarberget
Grenlandsbrua
Lerstang
Valle
Hvarnes
+ buldring i fra:
Nissedal
Notodden
Erikstein
Breisås
Gvålaåsen

 

Valid XHTML and CSS.